LÄMMÖNTALTEENOTTO

Lämmöntalteenotto on tapa säästää selvää rahaa ehkäisemällä energian karkaamisen harakoille. Poistoilman lämmöntalteenotto tapahtuu siis PILP-järjestelmän, eli poistoilmalämpöpumpun avulla.

Kun lämpö kerätään suoraan talteen poistoilmasta ja hyödynnetään se kiinteistön käyttö- ja lämmitysveden sekä asuinhuoneistojen ja yleisten tilojen lämmittämisessä, on selvää, että pitkällä tähtäimellä lämmityskustannukset madaltuvat huomattavasti.

Lämmöntalteenottoa varten asennettava PILP-järjestelmä on muutenkin omiaan parantamaan asumismukavuutta esimerkiksi ilmanvaihtoa parantamalla. Lisäksi PILP soveltuu myös taloyhtiöihin (kerrostaloihin), jolloin se mahdollistaa esimerkiksi asuntokohtaisten liesikupujen asentamisen.

Jos halutaan tietää selviä numeroita, vuosittaiset säästöt kerrostalomuotoisissa asuntoyhtiöissä saattavat olla aina kymmenestä tuhannesta eurosta yli kahteenkymmeneen tuhanteen.

LÄMMÖNTALTEENOTTO PILP-JÄRJESTELMÄN AVULLA

Lämmöntalteenotto ja PILP-järjestelmä parantavat lisäksi kiinteistön energialuokitusta, ja sen noustessa koko kiinteistön arvo luonnollisesti nousee myös. Talteenottoa varten esimerkiksi talon tekniseen tilaan on sijoitettu nykyaikainen lämpöpumppu, joka toimii esimerkiksi kaukolämmönvaihtimen rinnalla huolehtien lämmitysenergian tarpeista.

Kun lämmitys onnistuu hyödyntämällä jo kerran käytettyä ja poistuvaa ilmaa uudelleen, ei ole mikään ihme, että ajan saatossa kustannukset pienenevät huomattavia määriä.

Lämmöntalteenotto ja PILP-järjestelmä on myös varsin ekologinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto ja hyvä askel kohti kestävää kehitystä.

Lämmöntalteenotto ja PILP on siis mitä oivallisin tapa uusiokäyttää arvokasta energiaa lämmitykseen; sekä tilojen että veden.

Jos haluat tietää lisää aiheesta, käänny turvallisin mielin meidän puoleemme ja kysy rohkeasti lisää! Vastaamme kaikkiin tiedusteluihin ja kyselyihin mielellämme. Nopein tapa saada meihin yhteys on soittaa, mutta vastaamme myös sähköposteihin mahdollisimman nopeasti. Ota yhteyttä!