MAALÄMMÖN HANKINTA JA ASENTAMINEN

Maalämpöpumppujärjestelmän hankinta on yksinkertaista ja helppoa. Itse poraus ja asennus vievät aikaa yleensä noin 2 – 3 päivää. Tarvittaessa työt voidaan järjestää siten, ettei lämmitys- ja lämminvesi olisi poikki viikonlopun ylitse. Asennus voidaan hoitaa myös talvella häiritsemättä talon lämmitystä.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS

HANKINTA JA ASENTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ

  1. Soita ja pyydä asiantuntijaa tulemaan arviointikäynnille
  2. Asiantuntija tulee sovittuna aikana arvioimaan parhaan maalämpöratkaisun ja antaa tarjouksen
  3. Tilauksen vahvistuttua sovitaan poraus- ja asennusajankohta
  4. Porakaivon poraus, kesto noin päivän
  5. Vanhan öljyjärjestelmän (jos on) purku ja maalämpöpumpun asentaminen
  6. Lopuksi kytketään uusi järjestelmä lämmitysverkostoon ja käyttöveteen

ASENNUKSEN TEKEE AINA AMMATTILAINEN

Ammattiasentajan työn jälki on siistiä ja sähköturvallisuus on kunnossa. Asennustyöt ovat luvanvaraisia. Lisäksi asentaja antaa käyttöopastusta maalämpöpumpun käyttöön ja vinkkejä miten lämpöpumpusta saadaan paras hyöty niin kesällä kuin talvellakin.

MAALÄMPÖKAIVON PORAUS

Yleensä tontille porataan yksi 100 – 200 m syvä porakaivo, johon lasketaan muoviputket. Lämmönkeruuputkissa kierrätetään jäätymätöntä liuosta, joka kerää maasta lämpöä talteen. Maalämpö johdetaan maalämpöpumppuun, joka lämmittää talon lämmitysjärjestelmän kiertoveden. Lämmönkeruuputkisto voidaan asentaa porakaivon sijaan myös maapiiriin noin 1,5 metrin syvyyteen tai vesistöön vähintään kahden metrin syvyyteen.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ

MAALÄMPÖPUMPUN SIJOITUS

Maalämpöpumppu voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, mutta erillinen tekninen tila on suositeltavampi.

ASUNNON LÄMMÖNJAKOJÄRJESTELMÄ

Lämmönjakojärjestelmän on hyvä olla vesikiertoinen, esimerkiksi vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys. Lämmönjakoon soveltuu erityisesti vesikiertoinen lattialämmitys, sillä siinä lämmitysveden ei tarvitse olla niin lämmintä kuin patteriverkostossa, koska lämmityspinta-ala on suurempi. Tämä parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta.

Mikäli talossasi on sähkölämmitteiset patterit tai lattialämmitys, voidaan esimerkiksi lattiaremontin yhteydessä asentaa taloon vesikiertoinen lattialämmitys maalämpöä varten.