MAALÄMPÖPUMPUN HINTAAN VAIKUTTAVAT ASIAT

Maalämpöpumpun hankinnassa kannattaa ottaa selvää, mitä markkinoilla on tarjolla. Halvin laite ei välttämättä ole paras valinta. Kun hankit maalämpöpumppua, selvitä ainakin seuraavat asiat

  • Maalämpöpumpun takuu
  • Käytön helppous
  • Maalämpöpumpun ulkonäkö, ja millainen laite on ulkokuoren sisältä
  • Maalämpöpumpun hinta

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS

MAALÄMPÖPUMPUN TAKUU

Jos valmistaja luottaa laitteeseen itsekin, se voi myöntää sille myös pitkän takuuajan. Laitteisto on kallis ja sen pitäisi toimia pitkään. 10 vuoden takuu on paras.

KÄYTÖN HELPPOUS

Jos ohjaus on toteutettu helposti, ei tarvitse aina soittaa maahantuojalle esim. kun pitäisi nostaa käyttöveden lämpötilaa.

MAALÄMPÖPUMPUN HYÖTYSUHDE

Pienikin ero tässä tuottaa 25 vuoden aikana roimat säästöt. Hyötysuhteen pitää olla korkea silloinkin kun vesi pumpussa on jo lämmintä, ei ainoastaan silloin kun pumppu lämmittää -asteista vettä.

MAALÄMPÖPUMPUN ULKONÄKÖ, JA MILLAINEN LAITE ON ULKOKUOREN SISÄLTÄ

Jos laite on siisti ulkoa sekä ennen kaikkea sisältä, voi tehdä oletuksen, että laitteeseen on todella panostettu. Markkinoilla on laitteita, joissa on hieno ulkokuori, mutta tekniikka on vanhentunutta tai muuten heikkolaatuista.

MAALÄMPÖPUMPUN HINTA

Laatuun kannattaa panostaa, koska panostus ei lopulta ole kovinkaan suuri. Todella hyvän pumpun saa noin 1000 euron lisäpanostuksella. Laite hankitaan kuitenkin sillä ajatuksella, että se palvelee hyvin seuraavat 25 vuotta. Ei ole välttämättä järkevää säästää väärässä kohdassa. Pumpun hinta on kuitenkin aika pieni osa kokonaishinnasta.

LÄMMITYSKUSTANNUSVERTAILU, MAALÄMPÖ VS. ÖLJY JA SÄHKÖ

Öljyn kulutus 2 900 litraa vuodessa

Sähkön kulutus 25 000 kWh vuodessa

vertailu

 

Kuten kuviosta näkyy, maalämpö maksaa itsensä takaisin.