MAALÄMPÖPUMPUN KUSTANNUKSET

Maalämpöpumpun investointikustannukset ovat melko suuret, mutta käyttökustannukset edulliset. Mitä suurempi talo on ja mitä suurempi lämmitysenergian kulutus sitä kannattavammaksi maalämpöpumppu tulee.

MAALÄMPÖPUMPPU MAKSAA ITSENSÄ TAKAISIN

Maalämpöpumput ovat kasvattaneet lämmitysjärjestelmistä suosiotaan eniten. Vuonna 2008 maalämpö valittiin lähes 38,5 prosenttiin uusista omakotitaloista (lähde PRKK, otos 750 omakotitaloa, tiedot 11/2008). Samaan aikaan hintojen noustessa suorasähkön, öljyn ja kaukolämmön suosio lämmitysjärjestelminä on laskenut.

Lisäksi maalämpöpumppujärjestelmän asennuksesta voi saada kotitalousvähennystä.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS

MAALÄMMÖN YLLÄPITO ON EDULLISTA

Maalämpö on erittäin energiatehokas ratkaisu, sillä se käyttää yhden kilowatin energiaa neljän tuottamiseen. Maalämmön hyödyntämisellä saavuttaa selkeät säästöt energiakustannuksissa, eikä kasvavat energiakustannukset (kotitaloussähkön hinnat ovat nousseet vuodessa noin 18 prosenttia, kevyen polttoöljyn 33,5 prosenttia ja kaukolämmön noin 13 prosenttia) vaikuta sen ylläpitoon merkittävästi.

ESIMERKKILASKELMA 180 M2 OMAKOTITALON LÄMMITYSKUSTANNUKSISTA VUODESSA.

maalampo_kustannus

 

Lämmmitysenergiantarve 25 000 kWh, öljynkulutus 2900 litraa, öljyn hinta 1 €/l ja öljykattilan hyötysuhde n. 85 %. Sähkön hinta 0,11 €/kWh.
Maalämmön lämpökerroin 3.
Hinnat veroineen ja kuluineen keskimäärin tammikuussa 2011.

MAALÄMPÖ VOI MAKSAA ITSENSÄ TAKAISIN JO ALLE VIIDESSÄ VUODESSA

Esimerkkilaskelma kertyvistä säästöistä (180 m2 omakotitalo), jotka saavutetaan kun öljylämmitys vaihdetaan Nilan-maalämpöön. Laskelmassa on arvioitu sähkön ja öljyn vuosittaiseksi hinnannousuksi 5 %.

maalämmön hinta

Esimerkkihankinta maalämpöjärjestelmä asennuksineen noin 10 500 €

Arvioidusta hinnasta on tehty mahdollinen kotitalousvähennys vuoden 2011 mukaan.

MAALÄMPÖÖN SIJOITTAMASI PÄÄOMAN TUOTTO ON KESKIMÄÄRIN 16 % VUOSITTAIN

Esimerkkilaskelma säästöistä (180 m2 omakotitalo), kun maalämpö hankitaan lainarahalla. Lainasumma 10 500 €, korko 5,5 %, laina-aika 10 vuotta. Sähkön ja öljynhinnan nousuksi on arvioitu 5 % vuosittain.

maalampo_kustannus3

Säästöä kertyy lainanhoitokulujenkin jälkeen 11 268 €