MAALÄMPÖPUMPPU ON ENERGIATEHOKAS

Maalämpöpumppu on erittäin energiatehokas ratkaisu, sillä se käyttää yhden kilowatin energiaa neljän tuottamiseen. Maalämmön hyödyntämisellä saavuttaa selkeät säästöt energiakustannuksissa. Siinä missä öljylämmitys on riippuvainen kattilan iästä ja lämmitysöljyn markkinahinnoista, ovat maalämmön energiakustannukset tasaisesti alhaiset vuodesta toiseen. Myöskään nouseva sähkön hinta ei vaikuta energiakustannuksiin niin paljoa maalämpöpumpulla kuin suorasähkölämmitteisessä talossa.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS

MAALÄMPÖPUMPUN TOIMINTAPERIAATE

maalämpöpumpun toimintaperiaate

 

Maalämpöpumput käyttävät tuttua tekniikkaa, jota löytyy kodeistakin. Jääkaappi on yleisin ja tutuin lämpöpumpputekniikkaa käyttävä laite. Jääkaappi siirtää lämpöä sen sisältä huoneilmaan. Maalämpöpumppu toimii samalla periaatteella, mutta se siirtää lämpöä maaperästä taloon.

LÄMPÖKAIVO KERÄÄ LÄMPÖÄ MAAPERÄSTÄ

Lämmönkeruuputkistossa kiertää jäätymätön neste, joka lämpenee muutaman asteen. Lämmönkeruupiirin nesteestä saatava lämpö höyrystää lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen. Höyrystyneen kylmäaineen painetta nostetaan kompressorilla, jolloin myös sen lämpötila nousee. Kylmäaine lauhtuu lämpöpumpun lauhduttimessa jälleen nesteeksi, jolloin se luovuttaa lämpöä lämmönjakoverkkoon ja lämpimään käyttöveteen.