SUORA SÄHKÖLÄMMITYS

Sähkölämmitys on edelleen suosituin lämmitysmuoto uudemmissa pientaloissa. Selvästi yleisin sähkölämmitysmuoto puolestaan on suora sähkölämmitys, mutta pikku hiljaa se on vaihtumassa erilaisilla lämpöpumpuilla varustettuihin lämmitystapoihin. Myös matalaenergiarakentaminen kasvattaa suosiotaan, ja siinä lämmitykseltä vaaditaan ominaisuuksia, jotka sähkölämmityksessä ovat aina valmiina.

Sähkölämmityksen suosiota ylläpitävät sen monet edut: helppokäyttöisyys ja vaivattomuus sekä hyvä hyötysuhde. Lisäksi sähkölämmitys on ympäristölle turvallinen, helposti ohjattava ja nopeasti reagoiva erilaisiin sisäisiin lämmönvaihteluihin. Ei myöskään pidä unohtaa sähkölämmityksen kustannustehokkuutta – se ei vaadi suuria alkuinvestointeja tai työläitä huoltotoimenpiteitä jatkossa. Ja koska sähköllä on olemassa valmis infrastruktuuri, on sähköä sen ansiosta saatavilla lähes kaikkialla.

Sähkölämmitystaloissa on helppo toteuttaa energiansäästötoimia, sillä nykyaikaiset lämmittimet ja hyvät termostaatit takaavat sen, ettei ylimääräistä energiaa kulu. Lisäksi asuntoon on mahdollista asentaa kytkin, jonka avulla lämpötiloja on helppoa pudottaa siksi aikaa kun kotoa ollaan poissa. Ilmastointikojeen avulla taas on helppoa parantaa vanhemmankin talon ilmanvaihtoa ja energiatehokkuutta esimerkiksi saneerauksen yhteydessä, jolloin sisäilmasto saadaan hallintaan ja samalla energiansäästö paranee. Usein myös lisälämmöneristys kannattaa tehdä. Ei pidä myöskään unohtaa ohjaustekniikan kunnostamista ja parantamista, sillä ne tuovat toimivat lämpötilanpudotukset, tarkemmat termostaatit sekä etäohjauksen ja kotiautomaation mahdollisuuden saneerauskohteeseen.

VESIKIERTOINEN SUORA SÄHKÖLÄMMITYS

Vesikiertoinen suora sähkölämmitys tarkoittaa käytännössä sitä, että lämmitys on toteutettu perinteisillä pattereilla tai lattialämmityksellä, jossa lämmin vesi kiertää ja lämmittää näin asuintiloja ja/tai lattiaa. Sähkö sopii mainiosti matalaenergiataloihin, sillä sähkölämmityksestä saatava hyötysuhde on hyvä ja se reagoi nopeasti muun muassa ilmaislämpöihin, kuten esimerkiksi kodinkoneiden ja auringon tuottamaan lämpöön.

Suoraa sähkölämmitystä korvataan lämpöpumpuilla varustetuilla sähkölämmitystavoilla säästöjen vuoksi. Kaikilla lämpöpumpputyypeillä onkin energiantarvetta vähentävä vaikutus. Tyypillisesti maalämpöpumppuratkaisujen yhteydessä sähköä tarvitaan lämmitykseen vain noin kolmannes, poistoilmalämpöpumpuilla suunnilleen puolet ja ilmalämpöpumpuilla 70 prosenttia suoraan sähkölämmitykseen verrattuna. Kuten näet, lämpöpumput tekevät sähkölämmityksen käyttämisestä entistä taloudellisempaa. Ota yhteyttä ja kysy lisää, mikäli olet kiinnostunut ratkaisuistamme.