LÄMPÖPUMPUT

Lämpöpumput pitävät käytännössä terminä sisällään monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja. Lämpöpumppuja ovat muun muassa maalämpöpumppu, poistoilmalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu. Jokaiselle on olemassa oma käyttötarkoituksensa, ja jokainen sopii tietynlaiseen kohteeseen erityisen hyvin. Tällä sivulla kerromme sinulle eri vaihtoehdoista, joten lue lisää alta eri malleista ja siitä, mihin käyttöön ne parhaiten sopivat. Jatka siis lukemista ja tutustu eri malleihin.

MAALÄMPÖPUMPUT

Kuten nimestä voi päätellä, maalämpöpumppu kerää energiaa lämmitykseen suoraan maaperästä. Maalämpöpumppu on kaikkein energiatehokkain ratkaisu, etenkin mikäli käytössä on isompi asunto (150 neliötä tai enemmän). Maalämpöpumppu sisältää myös lämminvesivaraajan. Maaperän ohella lämpöä voidaan ottaa talteen myös kalliosta tai joissain tapauksissa vesistöstä, mikäli sellainen sattuu sijaitsemaan lähellä taloa. Maalämpöpumppua varten tehdään kaivoja, johon upotetaan keruuputkistot. Useimmissa tapauksissa riittää yksi kaivo.

Maalämpöpumput ovat itsensä takaisin maksava sijoitus, mutta takaisinmaksun aika riippuu esimerkiksi talon koosta. Pienimmissä rakennuksissa maalämpö voi maksaa itsensä takaisin säästöjen kautta jo alle viiden vuoden aikana, kun taas isoimmissa taloissa (yli 150 neliötä) aika voi olla jopa kymmenestä vuodesta viiteentoista vuoteen. Maalämpö ei kuitenkaan sovellu kaikkiin taloihin erinäisistä syistä johtuen, jolloin poistoilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu voi olla parempi ja toimivampi vaihtoehto.

Normaalin maalämpöpumpun lisäksi kannattaa tutustua Nilanin Compact PC MLP -lämpöpumppuratkaisuun. Siinä on maalämpöpumpun lisäksi ilmanvaihto poistoilmalämpöpumpulla sekä vastavirtalämmönvaihtimella. Compactilla et tarvitse siis erillisiä ilmanvaihto- tai LTO-laitteita, lisäksi se sisältää kaiken yksissä kuorissa.

POISTOILMALÄMPÖPUMPUT

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen energiaa lämpimästä ilmasta, joka on poistumassa talosta. Käytännössä se siis ehkäisee hyödyllisen energian karkaamisen harakoille. Poistoilmalämpöpumpun avulla on mahdollista lämmittää jopa koko asunto, ja hieman mallista riippuen se voi myös korvata ilmastointikoneen sekä lämminvesivaraajan. Poistoilmalämpöpumppu soveltuu parhaiten sekä pieniin että keskikokoisiin asuntoihin (eli käytännössä alle 150 neliön kokoisiin).

Markkinoilta on saatavilla myös laitteita, joissa poistoilman lämmöntalteenotto tapahtuu kahdesti, kuten Nilanin Compact PC, jolloin poistoilmasta saadaan kaikki lämpöenergia talteen.

ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa käyttämänsä energian talteen suoraan ulkoilmasta ja ylläpitää sen avulla talon vesikiertoista lämmityskanavistoa (joita ovat joko patterit tai lattialämmitys). Ilma-vesilämpöpumppuun sisältää myös lämminvesivaraaja, joten sen avulla saadaan lämmitettyä kätevästi kodin käyttövesi. Talven kylmimpinä pakkaspäivinä ilma-vesilämpöpumpun tehokkuus kuitenkin vähenee, jolloin se tarvitsee tuekseen jonkin toisen lämmitysjärjestelmän.

Ilma-vesilämpöpumpulla voit saada myös maalämpöä vastaavat hyötysuhteet. Tutustu Nilanin Compact PC AIR 9 -ilmavesilämpöpumppuun, joka sisältää myös poistoilmalämpöpumpun.

Jos kaipaat lisätietoja eri lämpöpumppumalleista, käänny turvallisin mielin meidän puoleemme ja kysy rohkeasti lisää aiheesta! Olemme lämpöpumppujen asiantuntija ja tarjoamme tietouttamme mielellämme teillekin. Nopein tapa saada meihin yhteyttä on tarttua puhelimeen ja soittaa, mutta voit lähettää meille halutessasi myös sähköpostia. Vastaamme kaikkiin kyselyihin mahdollisimman nopeasti, ja muista: tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Ota yhteyttä meihin!